Deze projecten zijn sinds 1999 voorbij getrokken:

KT88 Push-Pull

Met deze versterker is het in 1999 allemaal begonnen... de KT88-pp. De materialen zouden nu onbetaalbaar zijn: een roodkoperen chassis van 3mm dikte, chassis gespoten bij de plaatselijke Alfa Romeo dealer en de trafokappen verchroomd. Kom daar nu maar eens om...

Een slecht belicht plaatje van de binnenkant. Wat opvalt zijn de 6-kamer chokes en de hele grote Solen MKP condensatoren.

 

Little Ceasar en Little Ceasar Mk-II

Hierna kwam de Little Ceasar in de oorspronkelijke vorm. Helaas heb ik alleen nog plaatjes van de MK-II versie met fixed bias en een Emission Labs 300B-XLS:

 

Geïntegreerde Little Ceasar

Van de stapels onderdelen die ik destijds overhield van alle verbouwingen heb ik een geïntegreerde LC gebouwd om de oorlogskas te spekken i.v.m. de bouw van de Goliath:

 

 

De Cleo-5 voorversterker

De Cleo 5, inmiddels al lang vervangen door de Cleo-6. Hieronder afgebeeld de eerste poging om er geluid uit te krijgen. De soldeerbout stond nog af te koelen... Onderstaande triodes zijn overigens direct vervangen door SIF-Ba buizen.

 

 

De Goliath

Hierna kwam de "gewichtige" Goliath:

 

 

 

En nog een Goliath, maar dan als uitdaging om al de onderdelen in een 70mm hoog chassis te krijgen. Daar waren wel een paar andere trafo's voor nodig en wat aanpassingen in de voeding. De voordelen van buizen en solid-state gecombineerd. Als je geïnteresseerd bent kun je hier het voedingschema vinden.

 

 

  

 

Ik heb voor de koper van deze set ook nog een Cleo-6 gebouwd op eenzelfde soort chassis, waarvan hieronder een foto van de boven- en onderkant